70.000 de lei amendă, este sentința de condamnare a unui bărbat învinuit de trafic de influență

06 августа 2024, 09:06
cna

70.000 de lei amendă. Aceasta este sentința de condamnare a unui bărbat învinuit de trafic de influență. Cauza penală vizată a fost pornită de către Centrul Național Anticorupție în august 2021.

Potrivit probelor administrate, inculpatul, în perioada septembrie – octombrie 2021, urmărind scopul obținerii profitului din tranzacțiile imobiliare, a apelat la o altă persoană care avea influență asupra funcționarilor publici din cadrul Departamentului Cadastru al Agenției Servicii Publice (ASP). Astfel, contra sumei de 2.640 de lei, inculpatul a obținut documentele necesare, evitând procedurile legale și fără prezența fizică a solicitantului.

Urmărirea penală, efectuată sub conducerea procesuală a procurorilor din cadrul Procuraturii Anticorupție, a durat doi ani, iar datorită încheierii acordului de recunoaștere a vinovăției, judecarea cauzei a durat doar 7 luni, cauza aflându-se în examinarea unui judecător specializat doar 1 lună.

În rezultatul analizei probatoriului administrat, la 30 iulie 2024, instanța a recunoscut inculpatul vinovat de comiterea traficului de influență, stabilindu-i o pedeapsă sub formă de amendă în mărime de 70 000 de lei.

Sentința poate fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Chișinău, în termen de 15 zile.

Все теги

Читайте также...

Смотреть все
live-newtv

Опрос

Нужна ли Молдове свободная и профессиональная пресса?

Sondaj

Погода