7.000.000 de lei este cea mai mare sumă investită de un moldovean în VMS

03 октября 2024, 13:57

7 milioane de lei. Aceasta este cea mai mare sumă investită de o persoană fizică în hârtiile de valoare plasate de Ministerul Finanțelor în perioada 16-25 septembrie. Ținând cont de dobânda fixă anuală de șase la sută, milionarul va câștiga în doi ani peste 800 de mii de lei.

Potrivit datelor oficiale, în cele 10 zile de subscriere, 612 cetățeni au cumpărat hârtii de valoare de 78 de milioane 712,9 mii de lei.

Ministerul Finanțelor a comunicat pentru NEW TV că va face o evaluare a rezultatelor primei subscrieri și un sondaj de piață, în urma căruia va stabili calendarul definitiv, precum și tipul următoarelor valori mobiliare de stat emise pentru persoanele fizice.

NOTĂ

Valorile mobiliare de stat (VMS) sunt instrumente financiare create pentru a economisi inteligent. Disponibile trimestrial, VMS oferă o dobândă competitivă, garantată de stat. Acum, achiziția lor este extrem de simplă prin intermediul platformei eVMS. Investind în VMS, te bucuri de siguranță financiară și contribui la dezvoltarea economică a țării.

Abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM pentru a te informa rapid şi calitativ

Despre Valorile mobiliare de stat a discutat și Dorin Țurcanu în cadrul unei noi ediții NewCast cu invitatul său, economistul Veaceslav Ioniță.

Читайте также...

Смотреть все
live-newtv

Опрос

Нужна ли Молдове свободная и профессиональная пресса?

Sondaj

Погода