În perioada 25-31 iulie, deputații vor examina 4 proiecte cu sigla UE. Este vorba despre politica bugetar-fiscală și vamală pentru anul 2025; proiectul de lege privind protecția datelor cu caracter personal; proiectul de lege privind activitatea sanitară veterinară; proiectul referitor la consolidarea prevederilor ce țin de Fișa cu date de securitate reglementată prin Legea privind substanțele chimice, transmite Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.
Parlamentul urmează să mai examineze în lectura a doua modificări la Legea privind prevenirea și combaterea criminalității informatice, Legea cu privire la Poliția de Frontieră, Legea cu privire la activitatea de evaluare, Legea privind siguranța alimentelor. De asemenea, vor fi dezbătute inițiativele legislative de reglementare a administrării și apartenenței pe domenii a infrastructurii de irigare și desecare proprietate publică și cea privind ajustarea cadrului normativ ce vizează politica în domeniul urbanismului, amenajării teritoriului și al construcțiilor.
Tot astăzi, Biroul permanent a completat ordinea de zi a ședinței plenare din 18 iulie. Pe agendă se vor regăsi proiectele de modificare a bugetului de stat pentru anul 2024 și a bugetului asigurărilor sociale de stat pentru anul curent. De asemenea, Parlamentul va ratifica grantul în valoare de 6 milioane de euro oferit de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei pentru implementarea măsurilor de eficiență energetică în cadrul Proiectului „Locuințe publice III”; grantul oferit de Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare pentru prevenirea, pregătirea și răspunsul la pandemii; Convenția Consiliului Europei pentru Protecția Patrimoniului Audiovizual și a Protocolului ei; Acordul privind achiziționarea proprietății pentru noul sediu al Ambasadei Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova. Printre documentele incluse în agendă mai sunt modificări legislative ce prevăd extinderea Proiectului „Prima casă”, măsurile de sprijin acordate rezidenților zonelor economice libere și îmbunătățirea cadrului normativ cu privire la serviciul diplomatic.
Parlamentul se va convoca în ședință plenară joi, 18 iulie, începând cu ora 11.00.