Subiectul sistării gazelor din 1 ianuarie şi funcţionalitatea instituţiilor de învăţământ cu predare în limba română din stânga Nistrului a fost discutat joi, 26 decembrie, în cadrul unei ședințe de lucru a Comisiei speciale de monitorizare și control parlamentar asupra realizării politicii de reintegrare. La discuţii au participat deputatul Roman Roşca, vicepremierul pentru reintegrare, Oleg Serebrian, reprezentanții Ministerului Educației și Cercetării, dar şi șefilor direcțiilor raionale de educație și a directorilor instituțiilor de învățământ cu predare în limba română din regiunea transnistreană, municipiul Bender și din localitățile Cocieri, Molovata Nouă, Varnița și Copanca.
În cadrul ședinței Comisiei, s-au pus în discuție planurile de acțiuni curente ale instituțiilor de învățământ vizate, modul de funcționare a acestora în cazul declanșării unei potențiale crize energetice, precum și prioritățile și necesitățile instituțiilor de învățământ pentru anul 2025.
Reprezentanții Ministerului Educației și Cercetării au comunicat că în eventualitatea apariției scenariilor de criză vor fi afectate nemijlocit circa 18 instituții de învățământ primar și secundar, aflate în subordinea autorităților constituționale. În context, au fost organizate mai multe ședințe de lucru privind pregătirea instituțiilor de sezonul rece și au fost colectate informații detaliate pentru identificarea necesităților în dependență de scenariile care pot derula după 1 ianuarie 2025.
Asigurarea bunei activități a tuturor instituțiilor de învățământ reprezintă o prioritate și se află la controlul permanent al autorităților responsabile.
Abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM pentru a te informa rapid şi calitativ