Procuratura Anticorupţie se mută la casă nouă: Este vorba despre sediul unde activează angajaţii ANI şi SPCSB

10 июля 2024, 13:26

Angajaţii Procuraturii Anticorupţie vor munci într-o locaţie nouă. Potrivit instituţiei, Guvernul a identificat, într-un final, un sediu mai mare în care aceştia să fie transferaţi, iar acesta se află pe strada Bănulescu-Bodoni din centrul Capitalei, în clădirea unde activează şi Autoritatea Naţională de Integritate şServiciului Prevenirea și Combatere Spălării Banilor.

" La 28 iunie 2024, Ministerul Justiției a informat Procurorul General că ,,Guvernul Republicii Moldova a agreat, cu instituțiile corespunzătoare, transferul clădirii din mun. Chișinău, str. Mitropolit Gavriil Bănulescu-Bodoni, 26 pentru sediul Procuraturii Anticorupție”. Astfel, informează Ministerul Justiției, că până la data de 12 iulie 2024, Autoritatea Națională de Integritate (ANI) și Serviciul Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor (SPCSB) s-au angajat să prezinte un plan detaliat de transfer. Corespunzător, Ministerul Justiție a solicitat un plan detaliat de transfer al Procuraturii Anticorupție în sediul pe adresa str. Bănulescu-Bodoni, 26.

Ca urmare, la 5 iulie 2024, Procuratura Anticorupție a transmis către Procuratura Generală un plan detaliat privind modalitățile de transfer a personalului, bunurilor, arhivei, dosarelor și altor materiale din actuala locație, clădirea Centrului Național Anticorupție, în noua locație în care se află ANI și SPCSB. Plan ce a fost adus la cunoștință Ministerului Justiției la 9 iulie 2024.

Parlamentul a votat în 2016 și în august 2023, legi care prevăd că, Guvernul va asigura Procuratura Anticorupție cu un sediu. Lupta împotriva corupției și fortificarea sistemului de justiție este o prioritate națională și o condiție obligatorie în calea spre Uniunea Europeană. Fără asigurarea unui sediu corespunzător în termeni cât mai restrânși, riscăm să fie blocată toată activitatea Procuraturii Anticorupție, întrucât, conform modificărilor legislative recente, suportul operativ pe dosare de corupție de nivel înalt trebuie asigurate de Procuratura Anticorupție, care nu deține suficient spațiu să angajeze peste 50 de ofițeri și alți funcționari publici pentru activitatea și obligația dată în competența sa și anume lupta împotriva corupției la cel mai înalt nivel și a proteja fondurile europene ce vor fi acordare Republicii Moldova în contextul aderării la UE " mai menţionează reprezentanţii Procuraturii.

Abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM pentru a te informa rapid şi calitativ

Читайте также...

Смотреть все
live-newtv

Опрос

Нужна ли Молдове свободная и профессиональная пресса?

Sondaj

Погода