
Crescătorii de porcine au anunțat un ”al doilea val” de scumpiri. Subiectul a fost discutat în cadrul unui dialog cu managerii companiilor producătoare de mezeluri și alte tipuri de carne, informează Logos Press.
Deocamdată nu se cunoaște cu cât s-ar putea scumpi carnea, însă ”procesul în sine este catalogat drept ceva inevitabil”, transmite sursa citată.
Administrația Patronatului Industriei de Prelucrare a Carnea PÎIPC afirmă că temperaturile caniculare pe timp de vară sunt printre principalele motive pentru creșterea anunțată a prețului la carnea de porc refrigerată pentru piața internă „freeze”.
În consecință, vor crește costurile de producție și logistica de transport, care necesită respectarea strictă a regimului de temperatură pentru produsele perisabile. Un alt argument este creșterea prețurilor angro la carnea de porc în Uniunea Europeană, în special în Germania, care se reflectă chiar și în indicele mondial al prețurilor la carne în comunicatul FAO din aprilie.
Abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM pentru a te informa rapid şi calitativ