Politică de Confidențialitate NEWTV.MD 

Asigurarea dreptului la protecția datelor cu caracter personal este un angajament fundamental pentru echipa NEWTV.MD, prin urmare vom respecta Legea cu privire la protecția datelor cu caracter personal, precum și cu orice altă legislație aplicabilă pe teritoriul Republicii
Moldova.

Totuși, dorim să informăm cititorii NEWTV.MD că, în calitate de instituție mass-media, beneficiem de unele excepții la prelucrarea datelor cu caracter personal, în procesul de informare a publicului despre anumite situații sau fenomene din societate. Acest drept este prevăzut la art. 10 din Legea cu privire la protecția datelor cu caracter personal.

Articolul 10. Prelucrarea datelor cu caracter personal şi libertatea de exprimare

Prevederile art. 5, 6 şi 8 nu se aplică în situaţia în care prelucrarea datelor cu caracter personal se face exclusiv în scopuri jurnalistice, artistice sau literare, dacă aceasta se referă la date care au fost făcute publice în mod voluntar şi manifest de către subiectul datelor cu caracter personal sau la date care sînt strîns legate de calitatea de persoană publică a subiectului datelor cu caracter personal sau de caracterul public al faptelor în care acesta este implicat, în condiţiile Legii cu privire la libertatea de exprimare.

În același timp, ne rezervăm dreptul de a actualiza și modifica periodic Politica de Confidențialitate, pentru a reflecta orice modificări ale modului în care prelucrăm datele dumneavoastră cu caracter personal sau orice modificări ale cerințelor legale.

Ca să ne cunoști mai bine, vezi mai jos prezentarea NEWTV

CINE SUNTEM?
Portalul NEW TV a fost creat de o echipă de jurnaliști profesioniști, foști membri ai redacţiei Publika TV, precum și tineri care vor să învețe meserie. Împărtășim aceleaşi idealuri şi valori, pe care vrem să le promovăm în numele unei societăţi libere şi democratice.

CE?
NEW TV este o sursă media pluralistă și independentă, care produce nu doar știri, ci și reportaje, emisiuni, materiale analitice.

CUM?
Ne propunem să abordăm întregul spectru ale celor mai importante şi mai relevante evenimente din ţară și de peste hotare. Îi îndemnăm pe cititori să apeleze la noi ori de câte ori află informaţii ce prezintă interes larg.

DE CE?
Din cauza reducerii drastice a numărului de televiziuni şi portaluri informaţionale, în ţară s-a creat un dezechilibru major pe piața mass-media. În aceste circumstanţe, apar condiții pentru manipulare, dezinformare şi polarizare a societăţii. Asta afectează inclusiv piața de reclame. NEW TV are misiunea de a aduce echilibru prin asigurarea pluralismului de opinii şi de a le oferi producătorilor de publicitate onești oportunitatea de a promova reclame pe o platformă de conținut mediatic sobru şi profesionist.