Un grup de veterani de război acuză autoritățile de indiferență față de ei și problemele lor. În context, într-o conferință de presă, au emis o declarație, în care cer completarea Legii cu privire la veteranii de război, prin introducerea mai multor înlesniri.
Astfel, veteranii solicită de la autorități includerea în proiect a înlesnirilor care au fost excluse, și anume: călătoria gratuită cu toate mijloacele urbane de pasageri și cu transportul feroviar sau auto pe rutele suburbane, includerea înlesnirilor excluse privind biletele de tratament balneo-sanatorial gratuite, - o dată pe an pentru veteranii de război cu dizabilități și o dată la trei ani în centrele de reabilitare ale Ministerului Muncii și Protecției Sociale și în alte instituții de acest tip, transmite ipn.md.
Totodată, veteranii solicită includerea în lege a persoanelor cu dizabilități severe, care necesită ajutor permanent din partea altor persoane și au dreptul o dată pe an la însoțitor, stabilirea alocațiilor, îndemnizațiilor văduvelor de război sau membrilor familiilor acestora, în mărime de 50% din salariul minim pe țară, executarea necondiționată a hotărârilor judecătorești, privind asigurarea cu spațiu locativ a veteranilor de război și invalizilor de război, precum și elaborarea și adoptarea planului de acțiuni „Memorie. Onoare. Respect”.
De asemenea, veteranii cer recalcularea pensiilor angajaților structurilor de forță, crearea comisiei speciale parlamentare privind executarea hotărârilor CEDO și CC, crearea Biroului pentru relațiile cu veteranii de război, adoptarea unei hotărâri de Guvern cu privire la alocarea îndemnizațiilor unice pentru construcția sau procurarea spațiului locativ, modificarea cadrului legal cu privire la legalizarea terenurilor agricole, pe care le dețin unii veterani de război.
Potrivit veteranilor, autoritățile trebuie să inițieze procedurile judiciare internaționale împotriva Federației Ruse, pentru încasarea prejudiciilor pe care le-a suferit Republica Moldova,ca urmare a agresiunii din 1992, precum și pentru ocuparea ilegală a localităților de est ale Moldovei și staționarea armatei pe teritoriul său. «Cerem demisia ministrului muncii, Alexei Buzu, și a consilierului prim-ministrului pe problemele veteranilor, Constantin Covrig, pentru lipsă de încredere», declară veteranii.
Boris Gîrbu, veteran de război, a cerut audiență personală la președintele țării și președintele Parlamentului, pentru rezolvarea problemei veteranilor. Totodată, Gîrbu a cerut demisia ministrului justiției.