În preajma Zilei Internaționale a Copiilor, cei maturi fac coadă la magazine, în căutarea jucăriilor. În acest context, Inspectoratul de Stat pentru Supravegherea Produselor Nealimentare și Protecția Consumatorilor a venit cu un șir de recomandări, care ajută la alegerea jucăriilor sigure.
Cumpărați întotdeauna din magazine autorizate și puncte de vânzare online demne de încredere, verificate și sigure.
Achiziționați doar jucării care au aplicat marcajul CE sau simbolul național de conformitate SM.
„Marcaj CE” reprezintă un marcaj prin care producătorul indică faptul că jucăria respectă cerințele aplicabile stabilite în legislația comunitară de armonizare transpusă și în legislația națională.
Alegeți jucării potrivite pentru vârsta copilului, capacitățile și aptitudinile sale. Jucăriile care nu sunt destinate unui grup de vârstă specific al copiilor pot să îi rănească. Asigurați-vă că urmați recomandările referitoare la vârstă - în special simbolul de interzicere care vizează copii între 0 și 3 ani.
Abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM pentru a te informa rapid şi calitativ
Nu cumpărați jucării cu părți mici, detașabile, pentru copii sub 3 ani, deoarece aceștia au tendința să bage jucăriile în gură și pot să se înece cu părțile mici.
Jucăriile nu trebuie să fie alimentate la o sursă de energie a cărei tensiune nominală depășește 24 de volți. Transformatorul electric pentru jucării nu este parte integrantă din jucărie.
Asigurați-vă că jucăriile nu prezintă nici un pericol pentru sănătate și nici un pericol de vătămare a ochilor sau a pielii prin lasere, diode emițătoare de lumină (LED-uri) sau orice alt tip de radiație.
Jucăriile destinate utilizării de către copiii mai mici de 36 de luni trebuie să fie proiectată și fabricată astfel încât să poată fi curățată. O jucărie textilă trebuie, în acest scop, să fie lavabilă, cu excepția cazului în care conține un mecanism care ar putea fi deteriorat dacă se îmbibă cu apă la spălare.