Pregătirile pentru masa de Paşte sunt pe ultima sută de metri. Pe lângă pască, ouă roșii, cozonac, nelipsită de pe masa de sărbătoare va fi și carnea de miel. La Piața Centrală din Bălți se vând cârlani pentru masa de Paști mai bine de o lună, iar prețul pentru un kilogram variază între 90 și 120 de lei, potrivit presi locale din nordul țării.
"I-a uitați-vă ce frumusețe, nu are lumea bani să cumpere. I-a uitați-vă perfecți, de dimineață tăiați, la ora cinci dimineața tăiați. – Care e prețul? – Prețul e mizer, 90-100. – La kilogram da? – La kilogram desigur, nu unul", a spus o vânzătoare pentru tvn.md.
"Cârlanul e o 120 și căprița e 90-100. Da cârlanul proaspăt dimineață tăiat îi 120. – Lumea cumpără? – Cumpără, mai puțin ca în ceilalți ani da cumpără", a spus o altă vânzătoare.
"Noi nouți, proaspeți-proaspeți. – De azi dimineață da? – Da. – La ce preț sunt? 90-100. În săptămâna aceasta poată să apară, să fie vânzări. Că e săptămâna mare, acum totul se cumpără, îi Paștele, înțelegeți cum e treaba. Vrem să vindem și noi, nu degeaba ținem animalele", a menționat un vânzător.
Chiar dacă prețul nu e cel mai convenabil, masa de Paști nu se trece fără carnea de miel:
"Iaca iau acum. – Cât cumpărați? – Doi. – La ce preț vă iese? – La 90 de lei. Unul la fată îl dau, dar altul pentru mine îl pun la marinat, îl pun la cuptor da și ne gătim de Paști. Normale prețuri, normal că era și 130".
"Eu am cumpărat mai devreme, la fel 100 de lei kilogramul, acum e 120. Îl dăm la cuptor, îl tăiem mai mărunt, punem piper, sare, usturoi, 24 de ore îl ținem apoi îl dăm la cuptor".
"Sunt scumpi, după pensiile noastre sunt scumpi, dar ce să facem, care are ia, dar care nu are, nu ia".
Abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM pentru a te informa rapid și calitativ