De Revelion, centrele de urgență 112 vor lucra în regim de alertă pentru siguranța cetățenilor. Potrivit Serviului 112, în fiecare Centru de preluare a apelurilor de urgență, timp de 24 de ore, vor fi antrenați 30 de operatori care vor munci în trei ture.
"Operatorii vor lucra într-un ritm alert pentru a asigura recepționarea urgențelor de la cetăţeni şi transmiterea acestora către dispeceratele serviciilor specializate de urgență Ambulanță, Poliție și Pompieri în vederea asigurării unei reacţii imediate, uniforme şi unitare pentru soluţionarea urgenţelor", au menționat reprezentanții Serviului 112.
În acest sens, administrația Centrului de urgență le recomandă cetățenilor ca, în situații de risc pentru viață, sănătate, mediu și proprietate, să apeleze la numărul 112.
Când și cum să apelăm la 112 pentru a primi ajutor prompt.
Apelul la 112 trebuie făcut doar în cazuri de urgențe reale, cum ar fi: incendii-accidente cauzate de lumânări, instalații de Crăciun defecte sau artificii, accidente rutiere – mai ales dacă acestea implică victime sau conducători în stare de ebrietate, conflicte violente, situații ce pot escalada, în special, în contextul consumului excesiv de alcool, accidente cu obiecte pirotehnice – răni sau arsuri cauzate de utilizarea incorectă a petardelor sau artificiilor și probleme medicale grave – atacuri de cord, reacții alergice, leșinuri și intoxicații sau alte urgențe.
Cetățenii pot solicita intervenția specializată 24 din 24 de ore, de pe orice telefon fix sau mobil sau printr-un mesaj text (SMS) la numărul unic de urgență 112 disponibil gratuit la nivelul întregii țări.
Apelul nejustificat la 112 poate bloca linia pentru cei care au cu adevărat nevoie de ajutor.
Fiecare secundă contează în situațiile de urgență.
Abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM pentru a te informa rapid şi calitativ.