Dialog moldo-ucrainean privind reglementarea transnistreană

19 iunie 2024, 18:20
rohovei

Procesul de reglementare transnistreană și dinamica actuală a dialogului dintre Chișinău și Tiraspol au fost discutate astăzi de Președintele Comisiei parlamentare de monitorizare și control al implementării politicii de reintegrare, Roman Roșca cu ambasadorul cu misiuni speciale al Ministerului Afacerilor Externe al Ucrainei, Paun Rohovei.

Discuțiile au vizat subiecte de actualitate privind accesul la educație pentru locuitorii din regiunea transnistreană, precum și necesitatea impulsionării politicilor de reintegrare prin prisma oportunităților oferite de statutul de țări candidate la aderarea la Uniunea Europeană.

Participanții la dialog au accentuat angajamentul comun de a consolida dialogul și coordonările pe aspecte care vizează dosarul transnistrean în vederea menținerii unei atmosfere de securitate, soluționării celor mai stringente probleme ale locuitorilor de pe ambele maluri ale Nistrului și consolidarea climatului favorabil pentru realizarea dezideratului strategic de reîntregire a țării.

Paun Rohovei a reconfirmat sprijinul pentru atingerea unei reglementări finale a conflictului transnistrean în frontierele internațional recunoscute ale țării.

 

Toate tag-urile

Citeşte şi..

Vezi toate
live-newtv

Sondaj

Moldova are nevoie de presă liberă și profesionistă?

Sondaj

Meteo