Conform Serviciului meteorologic naţional din New Orleans, marţi s-au înregistrat 20 de centimetri de zăpadă la Aeroportul internaţional Louis Armstrong New Orleans. Precedentul record modern a fost de 2,7 centimetri în 1963.
Florida şi-a depăşit probabil recordul istoric de zăpadă la nivel de stat, cu cel puţin 5,5 inci înregistraţi în Molino - un record care a fost valabil din 1954.
Mobile, Alabama, a înregistrat până acum mai mult de cinci centimetri de zăpadă, doborând un record vechi de 143 de ani pentru o singură zi de ninsoare.
O cantitate record de zăpadă este prognozată pentru New Orleans şi alte oraşe de pe Coasta Golfului.
Ninsorile abundente şi rafalele puternice de vânt s-au combinat pentru a crea condiţii de viscol în sudul Louisianei, unde sunt deja răspândite cantităţi totale de zăpadă de 5 până la 10 centimetri.
Serviciul meteorologic naţional din Lake Charles a emis prima avertizare de viscol emisă vreodată de-a lungul Coastei Golfului, pentru părţi din sudul Louisianei şi estul îndepărtat al Texasului.
Zăpada a închis sau a îngreunat operaţiunile pe mai multe aeroporturi din sud, contribuind la anularea a peste 2.300 de zboruri spre sau dinspre aeroporturile americane marţi - şi a peste 900 de anulări până miercuri.
Secţiuni mari ale autostrăzii Interstate 10 - principala arteră rutieră de pe Coasta Golfului - din Texas şi Louisiana sunt închise marţi, deoarece zăpada şi unele straturi de gheaţă fac călătoriile dificile sau imposibile.
Drumuri importante au fost închise în zona New Orleans.
Şcolile şi birourile guvernamentale sunt închise marţi pe toată Coasta Golfului, iar starea de urgenţă este activă în Louisiana, Georgia, Alabama, Florida şi Mississippi.
Temperaturile scăzute şi răcirea vântului de la graniţa canadiană până la graniţa mexicană ating niveluri periculoase pentru a doua zi consecutiv. Marţi dimineaţă, temperaturile au coborât până la 20 de grade în cea mai mare parte a Coastei Golfului, cu valori de o singură cifră în nordul Texasului.
Rara furtună de iarnă vine în contextul în care 33 de milioane de persoane din Louisiana, Mississippi, Alabama, Georgia, Florida, Carolina de Sud şi Carolina de Nord se află sub alertă meteorologică de iarnă, în timp ce peste 200 de milioane de persoane din SUA sunt afectate de aerul extrem de rece în general.