Klaus Iohannis: Trebuie să ne asigurăm că oferim Republicii Moldova tot sprijinul necesar

19 iunie 2024, 18:47
iohannis

Republica Moldova este partenerul nostru cel mai afectat de război și trebuie să ne asigurăm că îi acordăm tot sprijinul necesar. Asta a menționat președintele României, Klaus Iohannis, la declarațiile de presă comune cu președintele Italiei, Sergio Mattarella, aflat în vizită oficială în România.

„Îl felicit pe domnul președinte pentru rezultatele vizitei pe care tocmai a efectuat-o la Chișinău. Mă bucură faptul că, împreună, susținem concret și hotărât parcursul Republicii Moldova de aderare la Uniunea Europeană. Republica Moldova este partenerul nostru cel mai afectat de război și trebuie să ne asigurăm că îi acordăm tot sprijinul necesar”, a menționat Klaus Iohannis.

Anterior, președintele Italiei, Sergio Mattarella, a efectuat o vizită oficială la Chișinău în zilele de 17 și 18 iunie. În cadrul acestei vizite, Italia și Republica Moldova au semnat o Declarație comună în sprijinul aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Aceasta a fost prima vizită oficială a unui președinte italian în țara noastră.

Toate tag-urile

Citeşte şi..

Vezi toate
live-newtv

Sondaj

Moldova are nevoie de presă liberă și profesionistă?

Sondaj

Meteo