Mândrie pentru Moldova. Luptătorul de stil liber Alexandru Gaidarlî a devenit vicecampion european

08 iulie 2024, 11:59
vice

Luptătorul de stil liber Alexandru Gaidarlî a devenit vicecampion european, la categoria de vârstă rezervată vârstei sub 20 de ani. Până a se califica în finala categoriei de greutate de până la 70 kg, sportivul nostru i-a învins pe reprezentanții Italiei, Bulgariei, Ucrainei și Germaniei. În ultimul act a cedat doar în fața lui Magomed Baitukaev, care a evoluat la competiția continentală de la Novi Sad, Serbia sub drapel neutru.

Pe podiumul de premiere, la europenele de lupte U-20, a urcat și Alexandru Borș. Discipolul Liceului Republican cu Profil Sportiv a dispus în finala mică a categoriei de greutate de până la 86 kg de ucraineanul Pavlo Vaskovskyi.

Un alt luptător de stil liber, Constantin Buza a cedat în finala mică a categoriei de greutate de până la 97 kg în fața georgianului Ramini Gulitashvili și a ocupat locul V. Aceeași performanță a realizat-o și Ana-Maria Crețu, în concursul de lupte feminine, care a cedat în finala mică a categoriei de greutate de până la 65 kg, contra polonezei Alicja Nowosad.

Cu aceste rezultate, lotul național s-a situat pe locul V în clasamentul general pe echipe.

Toate tag-urile

Citeşte şi..

Vezi toate
live-newtv

Sondaj

Moldova are nevoie de presă liberă și profesionistă?

Sondaj

Meteo