" Autorităţile colaborează strâns cu instituțiile din subordine și cu alte structuri de forță pentru a identifica și combate orice acțiune coruptă ", anunţă Ministerul Mediului, după ce doi angajaţi ai Întreprinderii pentru Silvicultură Orhei au fost reţinuţi de oamenii legii, luni, 12 august, într-un dosar de delapidare a masei lemnoase, fiind bănuiţi alături de alţi doi complici, că ar fi obţinut venituri ilegale în proporţii deosebit de mari, în urma vânzării ilegale de lemne.
" În acest sens, ministerul colaborează strâns cu instituțiile din subordine și cu alte structuri de forță pentru a identifica și combate orice acțiune coruptă. În cursul zilei de astăzi, Centrul Național Anticorupție (CNA) și Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) au desfășurat o operațiune comună la Întreprinderea de Stat pentru Silvicultură Orhei. În cadrul acestei operațiuni, s-a descoperit că un grup de persoane, inclusiv un fost director al întreprinderii, ar fi implementat o schemă infracțională prin care obțineau surplus de masă lemnoasă, vândută ulterior în mod ilegal, generând astfel venituri ilicite în proporții deosebit de mari.
Ministrul Mediului subliniază că Ministerul va continua să aplice măsuri stricte și să intensifice monitorizarea activităților silvice, pentru a preveni și descuraja orice act de corupție. "Toleranță zero față de corupție – această prioritate va ghida acțiunile noastre pentru a proteja pădurile și resursele naturale ale țării," se mai arată în comunicatul emis de instituţie.
Abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM pentru a te informa rapid şi calitativ