România: Cazurile de COVID-19 au crescut cu peste 70% în doar o săptămână: Nouă persoane şi-au pierdut viaţa

31 iulie 2024, 13:53

La nivel global, în ultima vreme, s-a înregistrat o creștere a numărului de cazuri de COVID-19. În țara vecină, doar în ultima săptămână au fost înregistrate 3.446 de cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2 și nouă decese, ceea ce indică o creștere cu 71% comparativ cu săptămâna precedentă, transmite digi24.ro

În această vară, Statele Unite se confruntă cu o creștere semnificativă a cazurilor în state precum Arizona, California, Hawaii și Nevada. Testele pozitive au ajuns la 15,6% în săptămâna care s-a încheiat pe 6 iulie, o creștere de 1% față de săptămâna anterioară, conform datelor CDC.

Aceeași tendință a fost observată și în Regatul Unit, unde testele pozitive au crescut de la 4% în martie la 14% în iunie, relatează BBC.  Creșterea recentă a fost atribuită subvariantelor FLiRT, cea mai recentă evoluție a tulpinii Omicron a COVID-19 care a apărut spre sfârșitul anului 2021. Această nouă serie de subvariante este consecința inevitabilă a faptului că virusul încearcă noi mutații ale proteinei sale spike - o structură care este esențială pentru capacitatea COVID-19 de a pătrunde în celulele umane, dar care poate, de asemenea, alerta sistemul imunitar uman cu privire la prezența virusului în organism.

Ca urmare, COVID-19 a găsit modalități mai eficiente de a evita anticorpii neutralizanți din majoritatea sistemelor noastre imunitare, fiind în același timp capabil să se fixeze pe receptorul ACE2, o proteină din celulele umane din tractul respirator care îi permite să intre în organism, scrie BBC.

Factori de mediu și comportamentali, cum ar fi aerul condiționat și adunările mari, contribuie la valurile de vară, mai ales că boala nu a intrat încă într-un ciclu sezonier stabil.

Numărul de cazuri crește în sezonul de vacanțe, pentru că oamenii încep să se deplaseze din ce în ce mai mult. Și prin deplasare crește numărul de contacte pe care îl stabilește fiecare persoană care se deplasează și crescând numărul de contacte, crește riscul de infecție. Oamenii merg în grupuri, cu autocare, cu trenul, în restaurante, în diverse locuri publice. Vin din toate zonele. După aceea, oamenii pleacă din locurile de vacanță și se răspândesc din nou în toate zonele. De la începutul pandemiei, în total, în România s-au înregistrat 3.539.775 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 și 68.982 de decese provocate de boală.

Abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM pentru a te informa rapid şi calitativ

Toate tag-urile

Citeşte şi..

Vezi toate
live-newtv

Sondaj

Moldova are nevoie de presă liberă și profesionistă?

Sondaj

Meteo