Scandalul Pfizer ia amploare: Producătorul ar fi ştiut că vaccinul poate provoca efecte adverse grave şi chiar deces

19 iunie 2024, 15:40

Compania Pfizer este acuzată că a indus în eroare publicul cu privire la vaccin antiCOVID-19, atunci când a anunțat că acesta este „sigur și eficient”. Acuzația a fost formulată de procurorii din statul Kansas în procesul inițiat împotriva gigantului farmaceutic, transmite zvon.md

Acuzatorii urmează să demonstreze că Pfizer știa că vaccinul său antiCOVID-19 a provocat efecte adverse grave, inclusiv miocardită și pericardită, pierderi spontane de sarcini și decese, dar a tăinuit aceste informații critice pentru siguranța oamenilor.

Mai mult, compania este acuzată că a făcut declarații mincinoase, atunci când a anunțat că vaccinul său este eficient, deoarece știa că acesta nu protejează împotriva noilor tulpini ale coronavirusului.

O altă afirmație contestată a gigantului farmaceutic se referă la prevenirea transmiterii COVID-19, în timp ce nu a fost făcut nici un studiu în acest sens.

Mai mult, procurorii au constatat că, pentru a împiedica publicul să afle adevărul, Pfizer s-a străduit să cenzureze informațiile pe rețelele de socializare, care puneau la îndoială declarațiile companiei cu privire la vaccinul său.

Datorită acestor prezentări eronate, întreprinderea farmaceutică a obținut venituri record de aproximativ 75 de miliarde de dolari în doar doi ani, doar în urma vânzării vaccinului antiCOVID-19.

De cealaltă parte, Pfizer a respins toate aceste acuzații și pretinde că a acționat în conformitate cu normele de drept.

Abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM pentru a te informa rapid şi calitativ

Toate tag-urile

Citeşte şi..

Vezi toate
live-newtv

Sondaj

Moldova are nevoie de presă liberă și profesionistă?

Sondaj

Meteo