Un ciclon mediternan face prăpăd în România. Doi oameni au fost loviţi de fulger, iar unul dintre ei a murit

24 mai 2025, 12:39
Embed:

Un ciclon mediteranean a lovit România. Meteorologii români au anunțat trei zile de vreme severă, cu vijelii, ploi torențiale și grindină. Hidrologii avertizează asupra riscului de inundații pe versanți și pe cursurile râurilor. 

Aproape toată România s-a aflat sub cod galben de vreme rea. A plouat cu gheață deja în mai multe județe, distrugând grădini, livezi și sere.

În Caraş-Severin, doi oameni au fost loviţi de fulger, iar unul dintre ei a murit. În Suceava şi Iaşi, râurile au ieșit din matcă și au inundat gospodăriile, în timp ce în restul ţării grindina a făcut ravagii, potrivit Antena 3 CNN.

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie din România (ANM),până pe 26 mai, ora 20.00, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică.

„Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului (rafale în general de 40-50 km/h),vijelii și grindină. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor fi de 25-35 l/mp, iar prin acumulare vor depăși local 50-70 l/mp”, a transmis ANM. 

Un pod din Maramureș s-a surpat, traficul rutier fiind închis.

Autoritățile au decis efectuarea unei manevre de forțe, din județele Maramureș și Cluj, trimiterea de forțe către Bacău, din județele Suceava, Bihor, Mureș și Harghita către Vaslui, din județele Alba, Sibiu, Covasna către Galați și din județele Vâlcea și Arges către Vrancea. Totodată, DSU a făcut apel la populație să respecte recomandările în caz de furtună sau viitură: dacă e risc de furtună, dacă se dă Ro Alert, oamenii trebuie să se adăpostească, să nu iasă pe stradă, să evite să fie lângă pomi sau obiecte care pot cădea. Dacă e risc de viitură, trebuie să ajungeți într-un loc înalt, într-o zonă mai ridicată.

Abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM pentru a te informa rapid şi calitativ

 

Toate tag-urile

Citeşte şi..

Vezi toate
live-newtv

Sondaj

Ești mulțumit de valoarea compensației la căldură?

Sondaj

Meteo