Membrii partidelor politice, care fac parte din Blocul ”Victorie” au organizat un briefing de presă în care au acuzat poliția de intimidări, și că ar acționa la comanda politică.
”Mass-media guvernamentală nu va relata despre abuzurile regimului actual, însă amploarea acestor acțiuni nu mai poate fi ascunsă de popor. Sub conducerea actuală, poliția a devenit parte din aparatul administrativ, folosită pentru a intimida și controla populația.
În ultima perioadă, poliția a demarat acțiuni de intimidare în întreaga țară, căutând să implice cetățenii într-un presupus scenariu de corupere electorală, deși nu există dovezi clare. Am pierdut independența justiției și siguranța pe care poliția ar trebui să ne-o ofere. Poliția, instituție menită să apere cetățenii, s-a transformat într-un instrument politic. În plus, am asistat la percheziții la domiciliile cetățenilor și la intimidarea familiilor vulnerabile, cum este cazul recent al unei familii cu copii mulți, căreia i-a fost confiscat frigiderul donat pentru a asigura hrană copiilor. Astfel de acțiuni lasă familiile fără resurse vitale și subliniază gravitatea situației actuale”, a declarat Vasile Bolea, unul dintre liderii blocului.
Într-un final, Blocul ”Victorie” i-a îndemnat pe cetățeni ca în cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale ”să trimită acest regim la groapa istoriei”.
”Cu alegerile prezidențiale iminente, avem șansa de a ne exprima dezaprobarea față de acest regim. Suntem încrezători că cetățenii Republicii Moldova vor veni la urne și vor arăta acestei guvernări ipocrizia ei. Este momentul ca poporul să-și revendice drepturile și să trimită acest regim la groapa istoriei. Lupta noastră continuă, și credem cu tărie că vom obține victoria meritată. Aceasta va fi o victorie a cetățenilor Republicii Moldova împotriva abuzurilor și pentru reinstaurarea unei guvernări corecte și echitabile”, a conchis Bolea.
Reprezentanții guvernării, dar și cei ai Poliției Naționale nu au comentat acuzațiile.
Miercuri, 30 octombrie, poliția a anunțat că au avut loc peste 30 de percheziții și 11 lideri eritoriali au fost reținuți în baza mai multor cauze penale pentru spălare de bani și corupere electorală, dar și în baza declarațiilor persoanelor care au acceptat bani în schimbul voturilor și acum colaborează cu ancheta. Acțiunile au avut loc în Chișinău, Orhei, Florești, Sîngerei, Dubăsari, Criuleni, Șoldănești, Ocnița, Edineț, Nisporeni și Cimișlia.
Abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM pentru a te informa rapid şi calitativ