Cetățenii care nu sunt de acord cu rezultatele examenului auto pot depune contestația online

10 iulie 2024, 09:10
auto

Agenția Servicii Publice le reamintește cetățenilor care nu sunt de acord cu rezultatele examenului auto la proba teoterică sau practică că pot depune contestația online.

Totodată, ASP menționează că din 12 februarie 2024, când a fost lansat modulul de depunere online, au fost depuse 582 de cereri privind contestarea rezultatului examenului practic, dintre care 524 au fost depuse online și doar 58 au fost depuse la ghișeu, în cadrul subdiviziunii teritoriale de calificare a conducătorilor auto.

ASP menționează că, anterior lansării modulului de contestare online a rezultatelor examene lor auto, numărul contestațiilor depuse era mult mai mic, în anul 2022 au fost depuse 194 contestații, iar în 2023 - 290 contestații.

"Vă atenționăm că în partea de jos a fiecărui borderou de susținere a examenului este plasat un QR code, prin intermediul căruia, la fel, puteți depune cererea de contestare. Respectivul cod de bare se regăsește, la fel, pe autocolantele personalizate plasate în sălile de examinare, pe panourile informative dedicate procesului de examinare auto și pe vehiculele de examinare", a precizat ASP.

Contestațiile pot fi depuse în termen de trei zile lucrătoare, după susținerea probei, teorie sau practică.

Toate tag-urile

Citeşte şi..

Vezi toate
live-newtv

Sondaj

Moldova are nevoie de presă liberă și profesionistă?

Sondaj

Meteo