Consumul de carne roșie procesată crește riscul de demență, arată datele unui studiu solid

01 august 2024, 14:24

O dietă bogată în carne roșie procesată este legată de un risc crescut de demență, potrivit unei noi cercetări prezentate miercuri la Conferința Internațională a Asociației Alzheimer din Philadelphia, transmite nbcnews.com.

Studiul, la care au participat 130 de mii de adulți a fost făcut pe parcursul a 40 de ani. 

Cercetătorii au descoperit că persoanele care pe parcursul vieții saleu au mâncat cel puțin două porții de carne roșie procesată pe săptămână, aici vorbim despre salam, hot dog, bacon, au avut un risc cu 14% mai mare de demență, comparativ cu cei care au mâncat mai puțin de trei porții pe săptămână.

Studiul a mai descoperit că fiecare porție zilnică suplimentară de carne roșie procesată a fost legată de încă 1,6 ani de îmbătrânire cognitivă, în special în zona care afectează capacitatea de limbaj. Studiul a constatat că înlocuirea unei porții de carne roșie procesată pe zi cu o porție de nuci sau fasole a fost legată de un risc cu 20% mai mic de declin cognitiv.

Abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM pentru a te informa rapid şi calitativ

Toate tag-urile

Citeşte şi..

Vezi toate
live-newtv

Sondaj

Moldova are nevoie de presă liberă și profesionistă?

Sondaj

Meteo