Cum arată taxiurile zburătoare care vor fi experimentate la Paris pe durata Jocurilor Olimpice VIDEO

10 iulie 2024, 08:37
taxi

Înfiinţarea unei platforme aeriene care să permită decolarea şi aterizarea unor taxiuri zburătoare electrice a fost autorizată la Paris, marți, prin decret guvernamental publicat în Monitorul oficial. Pe durata evenimentului vor avea loc curse demonstrative gratuite, scrie presa franceză. Numai că Primăria Parisului a anunțat că va contesta ordinul, potrivit Ouest France, citează digi24.ro.

Zilele trecute, directorul general al Aeroports de Paris (ADP),Augustin de Romanet, a anunțat pentru publicația Ouest-France, că așteaptă o certificare pentru a putea testa taxiuri zburătoare deasupra capitalei în timpul Jocurilor Olimpice.

Promotorii acestor taxiuri zburătoare, prezentate ca fiind mai mici, mai uşoare şi mai puţin zgomotoase decât elicopterele, insistă asupra posibilităţii de a le folosi ulterior - graţie unor versiuni mai mari - mai ales pentru transportul sanitar de urgenţă.

Jocurile Olimpice vor începe la data de 26 iulie în capitala Franţei, iar aprobarea Guvernului francez pentru acest proiect referitor la taxiurile zburătoare era aşteptată de mai multe luni.

Toate tag-urile

Citeşte şi..

Vezi toate
live-newtv

Sondaj

Moldova are nevoie de presă liberă și profesionistă?

Sondaj

Meteo