Detalii șocante privind OMORUL din Capitală. Cine este bărbatul împușcat și de ce ar fi fost ucis. IGP îndeamnă cetățenii la calm

10 iulie 2024, 13:32

Poliția a venit cu noi detalii privind omorul comis astăzi în sectorul Rîșcani al Capitalei. Oamenii legii spun că persoana împușcată este un bărbat de 41 de ani, de origine turcă și făcea parte dintr-o grupare criminală.

"Poliția examinează versiunea unei reglări de conturi între grupări sau lichidarea intenționată a acestuia pentru a împiedica unele declarații pe care le-ar fi putut face într-un dosar", a precizat IGP.

Oamenii legii menționează că victima a fost anunțat pe canalele Interpol de către autoritățile de drept ale Regatului Unit al Marii Britanii, cu scop de arest și extrădare, fiind învinuit de comiterea unor infracțiuni de contrabandă și comercializarea heroinei.

"Acesta nu a fost extrădat până acum, deoarece a depus cerere de azil. Acum doi ani i-a fost refuzată procedura de azil, dar până la moment nu există o decizie definitivă a instanței de judecată pe acest caz. Mai mult, acesta a fost plasat în arest, cu ulterioara extrădare, dar a fost eliberat din arest în urma deciziei instanței de judecată", a explicat IGP.

IGP anunță că toată poliția este mobilizată pentru a reține suspectul:

"Îndemnăm la calm cetățenii, la moment toată poliția este mobilizată pentru a reține suspectul. Rugăm șoferii să fie cooperanți și să nu fie deranjați de verificările care se efectuează în capitală și suburbii".

Totodată, PulsMedia scrie că bărbatul împușcat ar fi Izzet Eren, care în 2015 a fost condamnat la 21 de ani de închisoare pentru o infracțiune cu arme de foc, care s-ar fi soldat cu moartea a doi polițiști. Liderul principal al bandei Tottenham Turks își ispășea pedeapsa când a fost transferat la o închisoare din Turcia în august 2019 și a fugit din arest o lună mai târziu. Eren a fost arestat în octombrie 2015, după ce a fost prins cu un pistol încărcat și o mitralieră în nordul Londrei, în timp ce se presupune că se îndrepta să efectueze o împușcătură. S-a încercat să-l scoată pe Eren din duba închisorii în timp ce era transferat de la închisoare la Wood Green Crown Court, două luni mai târziu. Poliția a reușit să împiedice complotul, dar l-a împușcat pe Jermaine Baker, în vârstă de 28 de ani, în acest proces.

PulsMedia mai scrie că, potrivit unui raport al poliției, la momentul morții dlui Baker, Eren a mai comis o infracțiune de trafic de droguri și s-a întors în Regatul Unit încălcând un ordin de deportare.

Potrivit presei engleze Eren este căutat și în Turcia pentru crimă. Cetățeanul turc făcea parte dintr-o bandă care avea o dispută de lungă durată cu banda rivală Hackney Turks. În această dispută au avut loc "numeroase împușcături și crime începând din 2009, atât în Londra, cât și în Turcia.

IGP nu a confirmat deocamdată cele menționate de PulsMedia.

Toate tag-urile

Citeşte şi..

Vezi toate
live-newtv

Sondaj

Moldova are nevoie de presă liberă și profesionistă?

Sondaj

Meteo