Droguri sintetice, introduse în Moldova prin contrabandă. Valoarea acestora pe piața neagră - 1.400.000 de lei VIDEO

11 iulie 2024, 09:25
drog

Un grup infracțional ce transporta ilicit prin contrabandă din Ucraina în Republica Moldova, droguri sintetice, gestionând o platformă multinațională, ce se concentrează pe furnizarea ilegală de soluții de comerț electronic clienților și vânzătorilor din întreaga lume, în vederea tranzacțiilor ilicite de substanțe stupefiante în special PVP, amfetamină, metamfetamină, a fost anihilat de organele de drepr din țara noastră. Sursele financiare dobândite din afacerea ilegală sunt acumulate prin utilizarea sistemelor de colectare și utilizare a dividendelor în arealul de DarkNet, DarkWeb, Malware etc.

Potrivit Poliției de Frontieră, pe 7 iulie, la ora 02:00, în Punctul de Trecere a Frontierei "Otaci", pe sensul intrare în Moldova, un Lincoln, la volanul căruia era un bărbat de 35 de ani, membru activ al grupării infracționale documentate, a fost supus verificărilor. Șoferul transporta 2 kilograme de droguri sintetice, valoarea cărora pe piața neagră constituie 1.400.000 de lei. Drogurile erau camuflate în cutii pentru jucării, conserve metalice și în ambalajul săpunului lichid. Ulterior, au urmat un șir de investigații. 

Prin urmare, a fost reținut unul dintre liderii grupării infracționale, un ucrainean de 25 de ani, care pe 5 iulie a sosit dintr-un stat al UE, prin Aeroportul Internațional Chișinău, pentru a organiza platforma de distribuire a drogurilor, depozitând cantități mari în locuri special destinate, ulterior fiind preluate de intermediari cu scopul comercializării consumătorilor finali, prin metoda tăinuirii pachețelelor în Moldova. Persoana reținută a fost arestat pe un termen de 30 zile și plasat în penitenciar. 

În prezent investigațiile cu privire la acest caz continuă.

Toate tag-urile

Citeşte şi..

Vezi toate
live-newtv

Sondaj

Moldova are nevoie de presă liberă și profesionistă?

Sondaj

Meteo