Hotărârea ciudată adoptată de primarul unui sat din Franța: "Să se oprească ploaia"

10 iulie 2024, 14:26
ploua

Primarul din Coulonces, o mică comună normandă din Orne, a dat o hotărâre a municipalităţii "să se oprească ploaia", dacă e posibil cu o mână de ajutor "de dincolo", în contextul unui început de vară ploios în regiune, informează AFP preluată de News.ro.

Într-o hotărâre municipală semată marţi, postată pe reţele de socializare, "se prescrie ca la 15 iulie şi în lunile august, septembrie şi ne reversăm până în octombrie, ca ploaia să se oprească şi ca o adiere uşoară şi un soare strălucitor să-i ia locul".

La fel de plin de umor, Articolul 3 al hotărârii pevede ca "rectorilor parohiilor din partea de nord a Franţei să li se ceară contribuţia printr-o comunicare cu prioritate cu (lumea de) dincolo şi să fie aşadar însărcinaţi cu executarea prezentei hotărâri".

Intervievat de AFP miercuri dimineaţa, primarul acestui sat cu 227 de locuitori, situat între Alençon şi Caen, Daniel Marrière, recunoaşte că "n-a mai văzut o vreme ca asta" în această perioadă a anului.

"Ieri dimineaşă (marţi) ploua abundent, afară era gri de abia dacă se vedea ceva. A fost nevoie de iluminat mult timp în case. Mi-am zis că (acum) este momentul sau niciodată să o fac, pentru a-i face pe oameni să zâmbească puţin", îşi justifică hotărârea Marrière. 

Toate tag-urile

Citeşte şi..

Vezi toate
live-newtv

Sondaj

Moldova are nevoie de presă liberă și profesionistă?

Sondaj

Meteo