Lua MITĂ pentru facilitarea tranzitului de mărfuri la PTF Criva-Mămăliga. Angajat al ANSA, cercetat de CNA

10 iulie 2024, 13:46
CNA

Un angajat al Agenției Naționale pentru Siguranță a Alimentelor (ANSA) este cercetat de ofițerii CNA, sub conducerea procurorilor, într-un dosar de corupere pasivă, fiind bănuit de încasarea sistematică a plăților ilegale de la diferiți agenți economici pentru facilitarea tranzitului de mărfuri prin punctul de trecere a frontierei Criva - Mămăliga.

Potrivit investigațiilor CNA, angajatul ANSA ar fi pretins și acceptat sume de bani sau bunuri de la transportatorii de produse de origine animală și vegetală pentru a nu-i supune verificărilor sanitar-veterinare. Ajutați de bănuit, transportatorii au evitat controlul asupra respectării normelor sanitar-veterinare, a cerințelor privind siguranța alimentelor și calitatea lor în procesul de import al animalelor, produselor și materiei prime de origine animală supuse supravegherii sanitar-veterinare.  

În urma perchezițiilor, efectuate la punctul sanitar-veterinar al ANSA, amplasat în punctul de trecere a frontierei Criva - Mămăliga, la domiciliul și în automobilul bănuitului, au fost depistate și ridicate mijloace bănești, purtători de informație și registre de evidență a mărfurilor importate.

În prezent, bănuitul este cercetat în stare de libertate.

Toate tag-urile

Citeşte şi..

Vezi toate
live-newtv

Sondaj

Moldova are nevoie de presă liberă și profesionistă?

Sondaj

Meteo