Războiul mafioților extrem de periculoși din Londra s-a mutat în Moldova

10 iulie 2024, 15:36

Un cetățean turc a fost împușcat în data de 10 iulie, în plină zi, în timp ce se afla la o terasă din sectorul Rîșcani al capitalei. Killerul se deplasa cu bicicleta și purta cagulă pe cap.

Poliția a anunțat că examinează versiunea unei reglări de conturi ”între grupări sau lichidarea intenționată a acestuia”. Totodată, oamenii legii susțin că bărbatul de 41 de ani, care a fost ucis în Chișinău, este de origine turcă și făcea parte dintr-o grupare criminală.

PulsMedia scrie că bărbatul împușcat ar fi Izzet Eren, care face parte din gruparea mafiotă Tottenham, și care în 2015 a fost condamnat la 21 de ani de închisoare pentru o infracțiune cu arme de foc, care s-ar fi soldat cu moartea a doi polițiști. Acesta își ispășea pedeapsa când a fost transferat la o închisoare din Turcia în august 2019 și a fugit din arest o lună mai târziu, ajungând în Moldova. 

Recent, presa din Marea Britanie a scris despre un atac armat, în care a fost implicată gruparea mafiotă Tottenham. 


O crimă similară s-a produs la Londra, acum o lună

În data de 3 iunie 2024, presa din Marea Britanie a scris despre un atac sângeros din Londra, în urma căruia o fetiță de 9 ani a fost grav rănită. Atacatorul era un motociclist, care purta o cască. Acesta a tras de mai multe ori în direcția unui restaurant în care se aflau mai multe persoane.

”Împușcăturile care au fost trase către un restaurant de pe Kingsland High Street, Hackney, au vizat membrii de conducere ai clanului Hackney Bombacilar, care au fost implicați într-o ceartă de lungă durată cu rivalii lor, Turcii Tottenham, pentru controlul heroinei din Regatul Unit”, scrie Dailymail.

Mai exact, ținta vizată era Beytullah Gunduz, în vârstă de 37 de ani, care a părăsit restaurantul cu câteva clipe înainte de atac. Totuși, au fost răniți trei bărbați care fac parte din gruparea Hackney Bombacilar. 

Comanditarii asasinării ar fi membrii Turcii Tottenham, din care făcea parte și bărbatul omorât în Chișinău, Izzet Eren.Istoria războiului dintre cele două grupări

Hackney Bombacilar are o reputație înfricoșătoare în comunitatea turcă din Londra și este condusă de frații Baybasin, care mai sunt numiți „familie”. Șeful ”familiei” a fost anterior Huseyin Baybasin, numit „Pablo Escobar al Europei” și poreclit „Împăratul” după ce a preluat controlul asupra heroinei exportate din Afganistan.

Bărbatul însă a fost condamnat la ani de închisoare, iar afacerea de familie a fost preluată de fratele său mai mic, Abdullah Baybasin, despre care presa britanică scrie că lucrează ca informator pentru Vama Marii Britanii și M5, oferind informații despre politicieni turci de rang înalt implicați în comerțul cu droguri.

De-a lungul anilor, Hackney Bombacilar a dus războaie cu principalii lor rivali, Turcii de la Tottenham - în urma reglărilor de conturi dintre cele două grupări au fost comise peste 20 de crime și o serie de răpiri, dar și alte acte de violență.

Cine sunt Turcii de la Tottenham

Unul dintre lideri ai Turcilor de la Tottenham a fost Hayri Goztas, care în spatele fațadei proprietarului unei cafenele din nordul Londrei, a fost „nașul” uneia dintre cele mai mari operațiuni de contrabandă de droguri din Marea Britanie. În 2012, a fost condamnat la 16 ani de închisoare pentru importul de heroină în valoare de până la 1 milion de lire sterline pe săptămână. 

Un alt lider, Kemal Eren, care este poreclit Parmaksiz, ceea ce înseamnă „fără degete” în turcă, a fugit din Marea Britanie în 2012, după uciderea unui alt mafiot Bombacilar. 

Cel de-al treilea lider al echipei Tottenham Turks, Izzet Eren, cel care a fost împușcat azi în Chișinău. 

Membrii Tottenham Turks l-au împușcat pe Ali Armagan în 2012, un membru de rang înalt al lui Bombacilar, în timp ce acesta stătea în limuzină. Cu doar câteva săptămâni înainte, Zafer Eren, în vârstă de 34 de ani, care avea legături cu gașca Tottenham Turks, a fost împușcat în Southgate, nordul Londrei. 

Oktay Erbasli, 23 de ani, un membru proeminent al Turcilor Tottenham, a fost împușcat mortal în timp ce stătea la semafoare într-un Range Rover. În acel moment un asasin pe o motocicletă a oprit alături de el și a deschis focul. 

Șirul omorurilor comise de cele două clanuri pot fi enumerate la nesfârșit, mai scriu jurnaliștii britanici. 

 

Citeşte şi..

Vezi toate
live-newtv

Sondaj

Moldova are nevoie de presă liberă și profesionistă?

Sondaj

Meteo