Românii sunt cei mai avizi consumatori ai preparatului tradițional din bucătăria grecească. Depășind Capitale precum Belgrad sau Sofia, bucureștenii și orădenii au comandat în ultimul an cele mai mari cantități de gyros, potrivit datelor Glovo, transmite Adevărul.ro.
Gyros-ul este cel mai frecvent ales pentru masa de seară, arată datele platformei multi-categorie, 1 din 3 Gyros fiind comandat în intervalul orar 18:00-20:00. Mai mult, cele mai multe comenzi sunt înregistrate vinerea, iar peste 20% dintre comenzi sunt plasate pe durata weekend-ului.
În ceea ce privește compoziția, gyros-ul cu carne de pui este cel mai consumat sortiment, fiind urmat de cel de porc, iar ulterior de cel mixt.
Raportat la datele din ultimul an, cele mai multe comenzi de gyros sunt înregistrate în sezonul de primăvară, în mod special în luna aprilie. Cu toate acestea, pe 8 martie, de Ziua Internațională a Femeii, Glovo a înregistrat cel mai mare număr de comenzi de gyros, la nivel național.
Titlul de cel mai mare fan gyros din România îi revine unui utilizator din Constanța care, în ultimele 12 luni, a comandat în total 170 de porții. Pe de altă parte, un utilizator din Suceava deține recordul de cea mai scumpă comandă, achitând 2.000 lei pe o singură comandă de gyros.
Abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM pentru a te informa rapid şi calitativ