Schema "ruda implicată în accident": Trei tineri riscă până la 8 ani de închisoare

11 iulie 2024, 12:20

Trei tineri cu vârstele de 25, 31 şi 39 de ani riscă între patru şi opt ani de închisoare sau amendă de până la 167 de mii 500 de lei, după ce prin intermediul schemei "ruda implicată în accident" ar fi cauzat un prejudiciu material victimelor de aproape 338 de mii de lei.

" În perioada 12-17 februarie 2024, indvizii au pus la cale un plan infracțional având ca obiectiv mijloacele bănești ale persoanelor în etate. Infractorii au apelat telefonic victimele, pretinzând a fi rude, cunoștințe, avocați, personal medical sau angajați ai organelor de drept. Folosindu-se de povești false despre accidente rutiere în care ar fi fost implicate rudele sau cunoștințele victimelor, aceștia reușeau să convingă părțile vătămate să predea bani pentru a evita presupusa răspundere penală. În urma acțiunilor ilicite, părțile vătămate au suferit un prejudiciu material în valoare totală de 337 988 de lei.

Inculpaților le-au fost înaintate acuzații pentru săvârșirea infracțiunilor prevăzute de art. 190 din Codul Penal al Republicii Moldova. În prezent, aceștia se află în arest preventiv " mai anunţă Procuratura Generală 

Abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM pentru a te informa rapid şi calitativ

Toate tag-urile

Citeşte şi..

Vezi toate
live-newtv

Sondaj

Moldova are nevoie de presă liberă și profesionistă?

Sondaj

Meteo