VIDEO Sociolog, despre cele 300 de mii de voturi fraudate la alegerile prezidenţiale: Am întrebări la judecătorii CC

09 decembrie 2024, 15:13
Embed:

Sociologul Doru Petruţi a declarat în cadrul unei noi ediţii NewCast că validarea mandatului de preşedinte al Maiei Sandu de către Curtea Constituţională ridică mai multe semne de întrebare, în contextul în care, imediat după primul tur al alegerilor, Maia Sandu a declarat că 300 de mii de voturi au fost fraudate prin intermediul banilor ajunşi în ţară din Federaţia Rusă. 

" După acele declaraţii care mi s-au părut extrem de grave, să ai un preşedinte de ţară care să îţi spună că 300 de mii de voturi au fost cumpărate, da? După care vin autorităţile şi îţi găsesc vreo 300-400 de oameni care şi-au vândut votul, păi, şi restul unde-s? Bun, unde-s restul, ce faci după aia, de ce nu lămureşti problema?", a declarat Petruţi.

Sociologul a subliniat că în contextul afirmaţiilor Maiei Sandu referitor la fraudarea masivă a scrutinului în primul tur, decizia Curţii Constituţionale de a valida mandatul acesteia, ridică semne de întrebare:

" Eu am o întrebare pentru judecătorii de la Curtea Constituţională, deci, ai un preşedinte de ţară care îţi spune că 20% din voturi au fost cumpărate, ai instituţii din ţara respectivă care îţi spun că: Fenomenul ăsta e de amploare şi că vai de mine şi de mine. Păi şi cum validezi aşa alegerile? Cum te uiţi pe declraţiile alea, le dai îtr-o parte? cum investighezi? ", s-a întrebat Doru Petruţi.

Amintim că în urma primului tur al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova, Maia Sandu a declarat că deţine "probe şi informaţii" precum că 300 de mii de voturi ar fi fost fraudate şi că Moldova s-a confruntat cu un atac fără precedent:

"Grupări criminale, împreună cu forțe străine, ostile, au atacat țara noastră cu zeci de milioane de euro, propagandă, cu cele mai mizerabile mijloace, pentru a duce țara noastră într-o zonă de instabilitate." a menţionat atunci Sandu.

Ulterior, în urma celui de-al doilea tur al alegerilor din data de 3 noiembrie, Maia Sandu a câştigat scrutinul, acumulând peste 55% dintre voturile alegătorilor. 

În data de 28 noiembrie, Curtea Constituțională a validat rezultatele alegerilor prezidențiale din Republica Moldova.  

Abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM pentru a te informa rapid şi calitativ 

 

Toate tag-urile

Citeşte şi..

Vezi toate
live-newtv

Sondaj

Ești mulțumit de valoarea compensației la căldură?

Sondaj

Meteo