"Mai puţină sărăcie", "integrarea în Uniunea Europeană" sau " să revină diaspora acasă", sunt câteva dintre aşteptările moldovenilor în noul mandat de preşedinte al Maiei Sandu. În timp ce unii cetăţeni declară că sunt mulţumiţi de parcursul Republicii Moldova şi de activitatea Maiei Sandu din ultimii patru ani, alţii recunosc că-şi doresc mai multă implicare şi progrese esenţiale în lupta împotriva corupţiei, îmbunătăţirea sistemului medical sau cel educaţional.
"-Aşteptăm rezultate frumoase de la dumneaei. S-a văzut ceva, cât a fost în mandatul acesta s-a schimbat, foarte multe s-au schimbat în Republica Moldova, chiar îmi place cum lucrează ea şi sunt foarte multe schimbări.
-Ce schimbări aţi sesizat?
-Drumurile, ordinea în public...", a spus o femeie.
"-O viaţă mai bună!
-Mai exact?
-Să nu fie oamenii aşa săraci. Să fie de toate, linişte, pace şi fără război, asta e tot", ne-a declarat un bărbat.
"-Nici nu vreau să acult!
-De ce? Ce aşteptări aveţi?
-Nimic pentru că de la ea nimic nu avem, nimic nu face pentru oameni", a afirmat un trecător.
"-Ca în sfârşit să se întoracă către popor şi să îi respecte... Într-adevăr, nu doar înainte de alegeri când spun că "pe toţi vă iubim, pe toţi vă respectăm", iar când se termină alegerile de toţi uită. Maia Sandu să se întoarcă la oameni, să înţeleagă că conducerea constă în popor, iar binestarea poporului este viitorul ".
"Să reuşim aderarea la Uniunea Europeană, în sfârşit".
"-Cred că trebuie să mergem spre bine, spre ţările dezvoltate, să fim şi noi în rând cu ei...
-Dar ce mai exact trebuie să facă preşedintele?
-Ca atare da, nu atât ea trebuie să facă, cât cei care o înconjoară, Parlamentul, Guvernul, aceştia sunt oprirea dezvoltării ţării. Au neamuri, cumătrism, nănăşism şi asta e...", ne-a declarat un bărbat
"-Ce măsuri credeţi că ar trebui să întreprindă şeful statului?
-În toate, în corupţie, medicină şi educaţie, cred", a mai spus o femeie
"-Deja m-am dezamăgit cu totul.
-De ce?
-Nu ştiu, sunt asistent personal la copilul meu, am copil cu autism şi ei probabil ştiu care e ideea. Ceea cu ce se confruntă acum fiecare asistent personal, nu se înţeleg partidul PAS cu primarul Ion Ceban. Nu pot să judec care e vinovatul, dar suferim noi. Nu cer să ni se acorde ajutoare, dar cât de cât să fim susţinuţi şi nu fugăriţi. Când la primar, când la minister. Asta cel mai mult mă doare... este motivul meu şi doar de când au venit cei din PAS. Mereu aud replica "Ce are Maia Sandu cu PAS?" Cred că merg de mână, partidul este la putere, preşedintele ştie ce se întâmplă", ne-a mai spus o locuitoare a Capitalei.
"-Să-şi îndeplinească rolul de preşedinte şi să ajute bătrânii, pe cei tineri, pe toţi!
-Mai exact să facă aşa condiţii ca copiii noştri, avem trei peste hotare, să vea să vină aici. Noi le spunem, măi băieţi, hai veniţi, dar ei ne spun că nu văd aici viitor. Le spunem ce s-a mai făcut în anii aceştia, ne-au spus "mamă, noi vedem bine" ", ne-a mai spus un cuplu
Marţi, 24 decembrie, Maia Sandu a fost investită în funcţia de preşedinte al Republicii Moldova, după ce a câştigat cel de-al doilea mandat la scrutinul prezidenţial din 3 noiembrie.
Abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM pentru a te informa rapid şi calitativ