Gorgan îşi vrea înapoi distincţiile retrase de Maia Sandu: A depus o solicitare la Judecătoria Chişinău

11 iulie 2024, 12:42
MyCollages

Igor Gorgan, fostul şef al Statului Major al Armatei Naţionale îşi vrea înapoi distincţiile "Meritul Militar" şi "Credinţă Patriei, care i-au fost retrase de Maia Sandu, după ce presa de investigaţie din federaţia Rusă a scos la iveală faptul că Gorgan ar fi colaborat cu angajaţi ai serviciile secrete ruseşti.

Potrivit jurnaliştilor de la anticoruptie.md, Gorgan a contestat în instanţă decizia Maiei Sandu de a-i retrage distincţiile, iar o cerere în acest sens a fost depusă marţi, 9 iulie, la Judecătoria Chişinău în"  vederea verificării acţiunilor privind controlul legalităţii actelor administrative ale Preşedintelui Republicii Moldova" se arată în solicitare.

Amintim că în data de 11 iunie, şeful statului a semnat decretul de retragerea distincţiilor şi gradelor militare ale fostului şef al Statului Major al Armatei Naţionale, Igor Gorgan. De asemenea, în data de 13 iunie, Procuratura Generală a anunţat despre intentarea unui dosar penal pe numele lui Gorgan, acesta fiind bănuit de trădare de patrie. Scandalul a izbucnit în urma unei investigaţii realizate de către jurnaliştii ruşi, care au scos la iveală informaţii precum că Gorgan ar fi avut legături cu serviciile secrete din Federaţia Rusă, cărora le transmitea informaţii despre politica internă de la Chişinău, dar şi despre vizitele unor oficiali din Kiev.

Abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM pentru a te informa rapid şi calitativ

CITEŞTE ŞI: PCCOCS anunță despre intentarea unui dosar penal pe cazul lui Igor Gorgan

CITEŞTE ŞI :  Zis şi făcut! Maia Sandu i-a retras distincţiile lui Igor Gorgan, fostul şef al Statului Major

CITEŞTE ŞI: Fadei Nagacevschi: Scandalul legat de Gorgan a avut ca scop sustragerea atenției de la trei elemente VIDEO

CITEŞTE ŞI: SIS CONFIRMĂ autenticitatea informaţiilor referitor la Gorgan şi legătura acestuia cu Federaţia Rusă

CITEŞTE ŞI: SCANDALOS! Igor Gorgan, fostul şef al Statului Major ar fi colaborat cu serviciile secrete din Rusia

Citeşte şi..

Vezi toate
live-newtv

Sondaj

Moldova are nevoie de presă liberă și profesionistă?

Sondaj

Meteo