VIDEO Reacția politicienilor după asasinarea din Chișinău: Usatîi cere dictatura ordinii, Chicu spune că Recean e de vină

10 iulie 2024, 17:21

Politicienii din opoziție au venit cu reacții dure la adresa guvernării, după asasinarea care a avut loc în sectorul Rîșcani din Chișinău, în data de 10 iulie.

Liderul ”Partidului Nostru”, Renato Usatîi, a declarat într-un live că ceea ce s-a întâmplat pe străzile capitalei, în plină zi, este ”zaliot nu doar la MAI, dar și la SIS”. Usatîi a explicat că odată ce victima este un membru al unui grup mafiot, nu doar poliția trebuia să îl fileze, dar și ofițerii SIS erau obligați să cunoască informații despre viața și activitatea acestuia.

Usatîi a mai declarat că majoritatea subdiviziunilor MAI a eșuat: ”aici vorbim și despre tragedia de la Aeroport, și despre oamenii care au murit în nămeți, iar salvatorii așa și nu au ajuns la ei”.

”Eu nu cred că se pot schimba lucrurile în Moldova fără dictatura ordinii, ca oamenii să știe că au unde depune o plângere, ca oamenii să știe că sunt în siguranță și că există dictatura ordinii. Eu din 2014 spun că trebuie de lichidat CNA, SIS... Este nevoie de restructurare și este nevoie ca la conducerea instituției să fie persoane din sistem, dar nu civili, care nu știu să facă diferența dintre lucruri elementare”.

Fostul premier, Ion Chicu, a postat un mesaj pe Facebook în care l-a acuzat pe actualul șef al Guvernului, Dorin Recean, de ceea ce se întâmplă acum în Chișinău.

Abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM pentru a te informa rapid şi calitativ

Andrei Năstase, ex-ministru de Interne, a scris pe pagina sa de Facebook că ”nu există o soluție mai bună în ce privește asigurarea securității oamenilor decât prevenirea, iar prevenirea pre-delictuală trebuie să fie o prioritate a autorităților”.

”Nu ne putem permite ca din cauza incompetenței guvernării, Moldova să ajungă un spațiu unde se fentează Interpolul, un poligon al reglărilor de conturi, al răpirilor de persoane, al asasinatelor, o zonă gri în care viața poate fi luată ziua în amiaza mare, pe străzile orașului sau chiar incinta aeroportului”, mai scrie Nastase. 

Precizăm că un atac armat a avut loc azi, 10 iulie, în Chișinău. Victima este un cetăţean turc, membru al unei grupări criminale şi căutat de INTERPOL. Asasinul, care este încă căutat de oamenii legii, l-a omorât pe bărbatul în vârstă de 41 de ani, cu trei împuşcături în cap şi patru în spate.

Citeşte şi..

Vezi toate
live-newtv

Sondaj

Moldova are nevoie de presă liberă și profesionistă?

Sondaj

Meteo