
În primele șase luni ale anului 2025, Centrul Național Anticorupție (CNA) a identificat 412 infracțiuni de corupție și conexe, dintre cele 479 de infracțiuni depistate în total. Cele mai frecvente acte de corupție țin de coruperea activă (165 de cazuri),urmate de coruperea pasivă și traficul de influență. Cele mai multe fapte ilegale au fost constatate în cadrul organelor de control.
În aceeași perioadă, CNA a gestionat 581 de cauze penale, iar 164 de dosare au fost expediate în instanță.
Pe dimensiunea de recuperare a bunurilor infracționale, Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale (ARBI) din cadrul CNA a aplicat sechestre pe 408 bunuri, în valoare totală de 130,64 milioane de lei. De asemenea, au fost înghețate 223 de bunuri în sumă de peste 22,4 milioane de lei, printre care:
9 bunuri imobile,
9 mijloace de transport,
18 conturi bancare,
și 187 de unități de criptomonede.
Directorul CNA, Alexandr Pînzari, a declarat că instituția își consolidează rolul de actor-cheie în combaterea corupției și în sprijinirea procesului de integrare europeană:
"Rezultatele prezentate astăzi reflectă nu doar munca intensă a echipelor noastre, ci și angajamentul ferm al Centrului Național Anticorupție în lupta împotriva corupției la toate nivelurile", a subliniat acesta în cadrul ședinței Colegiului CNA.
Abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM pentru a te informa rapid şi calitativ